Asics Gel-DS trainer 22

De Asics Gel-DS trainer 22 was één van mijn favoriete wedstrijdschoen. Zal de DS Trainer 24 aan mijn hoge verwachtingen voldoen? Daar zal ik meer over vertellen in deze review. 24 is overigens mijns geluksgetal, dus dat kan haast niet missen 🙂
Soepel en snelIn de afgelopen weken heb ik deze schoenen gebruikt tijdens een intervalsessie, tempo duurloop en rustige duurloop.
Vooral tijdens de sessies die op hoger tempo gingen, vond ik het heerlijk om op de DS trainers te lopen. Ik word door de respons van de schoenen gestimuleerd om kort grondcontact te maken en dus harder te lopen. Het zijn lichte schoenen die mij voldoende ondersteuning geven.

Zit hij lekker?

Mijn voeten zijn vrij breed en plat. Er is niets vervelender dan een schoen die je aan de zijkant irriteert. Hoe langer de afstand des te groter de irritatie.
Bij deze DS trainer heb ik daar totaal geen last van.
Qua pasmaat kun je de reguliere hardloopmaat gebruiken. Ik draag ze een maatje groter dan mijn casual schoenen en die marge heb je ook bij deze 24e editie van de DS trainer nodig. Aan de voorkant heb je geen onnodige ruimte over, zodat je een prima afwikkeling kunt maken met een midden- of voorvoetlanding. Ook aan de haklanders is gedacht, maar voor meer informatie daarover kun je de site van www.Asics.nl raadplegen.

Het oog wil ook wat

Het is een “classy” hardloopschoen. Niet te opvallend, maar wel mooi om te zien. Het oog wil namelijk ook wat 🙂
Één van de issues die ik vaak met hardloopschoenen heb, is de transpiratie van mijn voeten in de schoenen. Deze schoenen ademen en daardoor hoef ik ze niet in een hoekje te verstoppen na mijn trainingen.
Er zijn mensen die graag hardloopschoenen als casual schoenen gebruiken. Ik zou ze daarvoor niet aanraden, want het is wel echt een hardloopschoen en geen sneaker.

Flytefoam Lyte

Je zou verwachten dat een lichte schoen ook minimalistiche ondersteuning bied, maar dat is bij de DS trainer 24 niet het geval.
Door de Flytefoam Lyte technologie krijg je voldoende ondersteuning in de zolen en ook onder de schoen is er gedacht aan voldoende grip voor op de weg. Ik zou er zeker geen trailrun mee doen, maar dat is weer een ander uiterste. Het is naar mijn mening een goede roadrunner.
Bij het woordje trainer denk je al snel aan een trainingschoen, maar ik wil deze vooral ook als wedstrijdschoenen gebruiken.
Ik ben benieuwd naar een 10KM of halve marathon op deze snelle jongens.

In de gym

De laatste tijd hang ik veel rond in de sportschool op mijn werk en daarbij doe ik veel aan springtouwen.
Met de DS trainer 24 ben je lichtvoetig en kun je dus prima trainen in de sportschool.
Als je met zwaardere gewichten traint zou ik wel kiezen voor een schoen met meer stabiliteit.

Conclusie

Aangezien ik graag op lichte schoenen loop was de kans vrij groot dat ik blij zou zijn met de Asics Gel-DS Trainer 24.
Ten opzichte van de DS trainer 22, waar ik meerdere trainingen en wedstrijden op heb gelopen, bied deze schoen nog meer comfort.
Als je graag op tempo loopt, dan denk ik dat je veel plezier kunt beleven aan de DS trainer.

Deze schoenen zijn een goede kandidaat voor het sporten bij Personal trainer Mechelen.